ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΙΜΙΑ... ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΠΟΣΗ ΠΡΟΔΩΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ;;;

 ΙΜΙΑ... ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ΠΟΣΗ ΠΡΟΔΩΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ;;; 

 

  

 

Τα Ίμια αποτελούν μία συστάδα νησίδων της Δωδεκανήσου. Αυτά εκχωρήθηκαν στην Ελλάδα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων (10-12-1947) όπου η Ιταλία εκχώρησε στην Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τις νήσους της Δωδεκανήσου απαριθμούμενες: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο ως και τις παρακείμενες νησίδες.

Σε προγενέστερη μάλιστα διμερή συνθήκη, του 1932, ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία τα Ίμια συμπεριλαμβάνονταν σε χάρτη με τα ιταλικά εδάφη. Αργότερα, καθώς όλες οι ιταλικές κτήσεις επί της Δωδεκανήσου πέρασαν στην ελληνική κυριότητα, ομοίως και τα Ίμια ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος. Το Τουρκικό κράτος είχε αποδεχτεί το καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά αυτά.

Σύμφωνα με το άρθρο 189 του Κ.Δ.Ν.Δ. εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων δικαίωμα για παροχή επιθαλάσσιας αρωγής δίδεται μόνο στα υπό ελληνική σημαία ρυμουλκά ή ναυαγοσωστικά.

 


Ο καπετάνιος Μιχάλης Αρβύθης την 25η Ιανουαρίου του 1996 μετέφερε στα Ιμια με το σκάφος του Αννα Μαρία τον Δήμαρχο καλύμνου Δημ. Διακομιχάλη και τον Αστυνομικό Δντή οι οποίοι και και ύψωσαν την ελληνική σημαία!

Ο καπετάν Μιχάλης αποκαλύπτει τις απειλές για τη ζωή του, μιλάει για την άθλια στάση των αρχών και αποκαλύπτει επίσης με λεπτομέρειες που σε καθηλώνουν στοιχεία για την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου με τους Γιαλοψό, Καραθανάση και Βλαχάκο! 
 
ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΥΘΗΣ
«Πρέπει να ντρέπονται αυτοί όλοι που κάνουνε τους πολιτικούς... Είναι όλοι πουλημένοι... Αυτοί είναι όλοι πουλημένοι από εξωτερικά κράτη και κάνουν ό,τι τους πούνε...
Εκείνο το βράδυ τους είχαμε στο χέρι τους τούρκους, είχαν πάρει τα πολεμικά μας όλα θέσεις, μέσα στο βαθύ πηραυλάκατους και τέτοια, δηλαδή θα τους είχαμε διαλύσει...
Και αντί να βγούνε να κάνουν κάτι, ΠΑΡΑΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, γιατί αυτή τη στιγμή ΤΑ ΙΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, όποιος θέλει να έρθει να μου πει ότι είναι δικά μας...
Δεν μπορούμε να πάμε ούτε στα μισά, γιατί στα Ιμια έχει δύο τούρκικα που κάνουν βάρδια εκεί πανω και σε διώχνει και σε γυρίζει πίσω...»
 
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
 
Αυτοί που θα υπηρετούν σε όλες τις οργανικές και διοικητικές θέσεις είναι υποχρεωτικό να έχουν Ελληνικό DNA και να είναι ορκισμένοι για την υπέρ του Έθνους μας υπηρεσίες τους.
 

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40  Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

ΑΝΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ...

 
ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ... ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ...
 
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΜΑΣ...
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ