ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ο ΕΛΓΙΝ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΚΛΕΨΕ, ΛΕΗΛΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

ΓΙΑ ΠΟΙΑ «ΕΛΓΙΝΕΙΑ» ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΙΛΑΤΕ...  ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ...


 

Στα τέλη του 1799 ο Έλγιν έστειλε στην Αθήνα τον γραμματέα της πρεσβείας Hamilton μαζί με έξι αποστάτες από την Ιταλία, τον ζωγράφο Λουζιέρι και τους αρχιτέκτονες Ιτάρ και Βαλέστρα, προκειμένου να καταγράψουν τα μνημεία της Ακρόπολης, να φτιάξουν τοπογραφικά σχέδια και εκμαγεία, ώστε να γίνει εφικτή η αφαίρεσή τους.

Η ομάδα του Ελγιν εργάστηκε στην Ακρόπολη για 9 μήνες.

Ο Λουζιέρι, εγκαταστάθηκε στην Ακρόπολη ως επίσημος αντιπρόσωπος του Έλγιν.Το 1801 και άρχισε τη συστηματική επιλογή γλυπτών και αρχιτεκτονικών μελών του ναού.
Επειδή η αφαίρεσή τους γινόταν γρήγορα και με τα μέσα που υπήρχαν τότε σημειώθηκαν βανδαλισμοί, και κατά την απόσπαση των μελών του ναού προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Συνολικά εκλάπησαν :  253 γλυπτά έργα και αρχιτεκτονικά μέλη του ναού καθώς και πολλά αγγεία. 

Ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος... 


Από τον Παρθενώνα αφαιρέθηκαν 96 ακέραια ή ακρωτηριασμένα γλυπτά και ειδικότερα: Από το νότιο διάζωμα 15 ακέραια και 4 σπασμένα, από το ανατολικό διάζωμα 11 αγάλματα και τμήματά τους, από το δυτικό αέτωμα περισσότερα από 8, από τη βόρεια ζωφόρο 21 ακέραιες πλάκες κι ένα τμήμα πλάκας, από τη νότια ζωφόρο 30 ακέραιες πλάκες και 11 θραύσματα, από τη δυτική ζωφόρο 2 πλάκες και από την ανατολική ζωφόρο 4 πλάκες.


Επίσης, από το ναό της Απτέρου Νίκης αφαιρέθηκαν 4 τεμάχια, 18 από το Ερέχθειο (μεταξύ αυτών μία Καρυάτιδα κι ένα γωνιακό ιωνικό κιονόκρανο) 4 από το θέατρο του Διονύσου, μεταξύ των οποίων κι ένας κίονας από το χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου.

Αφαιρέθηκαν 13 κεφαλές, 34 γλυπτά μάρμαρα, 14 χάλκινες και μαρμάρινες υδρίες, 8 βωμοί, 3 επιτύμβιες στήλες, 66 ενεπίγραφα μάρμαρα και άλλα. Πολλά από αυτά, ήταν έργα του Φειδία, του Αγοράκριτου και του Αλκαμένη. 

 

Εκτός από την Ακρόπολη, αφαιρέθηκαν αρχαιότητες κι από άλλα μέρη όπως: Αίγινα, Ελευσίνα, Δελφούς, Νεμέα, Μυκήνες, Τίρυνθα και Δαρδανέλια

Μάλιστα, ο Έλγιν στις Μυκήνες, έστειλε τον ιερέα δρ. Ph. Hunt, γιατί σκόπευε να αρπάξει και τους Λέοντες της Πύλης, ωστόσο αυτό κρίθηκε ακατόρθωτο, λόγω του βάρους των Λεόντων.

Τα αρχαία συγκεντρώνονταν, τοποθετούνταν σε κιβώτια και μεταφέρονταν με πλοία στη Μ. Βρετανία. Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1801 και ολοκληρώθηκε το 1810. 

Ο Έλγιν καθοδηγούσε τον Λουζιέρι και τους υπόλοιπους αποστάτες με αλληλογραφία.


ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΠΑΙΔΙΑ» ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...
 
ΚΛΕΨΑΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ... 
 
ΤΑ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ,ΤΑ ΕΚΘΕΣΑΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...
 
ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΟΙ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ «ΕΛΓΙΝΕΙΑ»...
 
ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ...;;;
 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΑΜΕΣΑ...
 
ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ...  ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ...
 
ΜΟΝΟ Η ΕΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΠΟΡΕΙ...  ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...

Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.ΣΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...
 
 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1.1. Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσίας τους προς την Πολιτεία.

1.2. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.

1.3. Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη ( υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.

1.4. Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.

1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.

1.6. Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.

1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας .

1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.

1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.

1.10. Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.

1.11. Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.
 
 

 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΤΕ...

 
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

LINKEDIN     TWITER      INSTAGRAM
 FACEBOOK           YOUTUBE 
 
 ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΙΣ               ΓΝΩΣΙΑΚΟ

 
 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΓΑΒΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ -ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΓΑΒΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ - ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΡΑΖΕΤΕ ΜΕΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ