ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: 600.000€ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ

 

 

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου θα λάβει από το ελληνικό δημόσιο ποσό ύψους 600.000 ευρώ, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ θα του καταβάλλεται κανονικά η σύνταξή του, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρακρατούνταν, λόγω των οφειλών του στο Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υπουργός αποφυλακίστηκε μετά από εγκλεισμό 18 μηνών στον Κορυδαλλό (διεξάγονται περαιτέρω ανακρίσεις για να κριθεί εάν θα υπάρξει παραπομπή σε δίκη ή όχι), κατηγορούμενος για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων 2,8 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να είχαν ληφθεί ως προμήθεια για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επιστροφή των 600.000 τώρα, αφορά στην υπόθεση με τις καταθέσεις του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ του ιδίου και της συζύγου του Ρούλας Κουράκου (που επίσης προφυλακίστηκε) στην ελβετική τράπεζα HSBC που είχαν θεωρηθεί προϊόν φοροδιαφυγής. Το ΣτΕ λοιπόν, έκανε δεκτή την προσφυγή του ζευγαριού, το οποίο υποστήριξε πως τα 1,3 εκ. είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Όταν ο Γιάννος κατηγορούσε τους Έλληνες ότι δεν έχουν την ικανότητα και την κουλτούρα της σταθερότητας και πειθαρχίας

 

Οι δικηγόροι του κ. Παπαντωνίου κατέθεσαν στοιχεία που έγιναν αποδεκτά από το ΣτΕ, με τα οποία αποδεικνύεται ότι σχεδόν το σύνολο των 2,8εκ. ευρώ, δεν αποτελεσε προϊόν φοροδιαφυγής. Ακάλυπτο έμεινε ένα ποσό 200.000 ευρώ που δεν αιτιολογήθηκε ο τρόπος απόκτησής του με βάση τις αποδείξεις που κατέθεσαν οι δικηγόροι.
Συνεπώς, σύμφωνα με το ΣτΕ, από τη στιγμή που οι τραπεζικές καταθέσεις δεν αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής, το κράτος θα πρέπει να επιστρέψει στον κ.Παπαντωνίου 600.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ που είχε καταβάλει ως προκαταβολή στο πλαίσιο της συνολικής οφειλής του.

Ας θυμηθούμε τι είχε συμβεί...

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο Ζοσράν -σύμφωνα πάντα με τη Liberation-, «το 2002-2003 επισκέφθηκα την Ελλάδα πολλές φορές, οπότε και είχα συναντήσεις με τον πρόεδρο της Thales Ελλάδος, τον κύριο P. O πρόεδρος μού είπε ότι έπρεπε να προβλέψει προμήθεια ύψους 7-10% για τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Δυστυχώς, η αμερικανική εταιρεία, με την υποστήριξη του ίδιου του Ντικ Τσένι, εξασφάλισε το συμβόλαιο. Σύμφωνα με τον κ. P. χάσαμε το συμβόλαιο επειδή «ποτίσαμε» πολύ χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί «στόχευσαν» τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον πρωθυπουργό. Στο προηγούμενο συμβόλαιο για φρεγάτες, είχε επιτευχθεί συμφωνία με τον ίδιο τον Έλληνα υπουργό Αμυνας». 
Τα όσα γράφει ο αρχηγός του ΓΕΝ είναι καταλυτικά. Αναφέρει: «Με τα δεδομένα που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις πρέπει να θεωρηθεί ως επιχειρησιακά μη αποδεκτή και οικονομικά αρκετά δαπανηρή, για το αποδιδόμενο όφελος, λύση που δεν ικανοποιεί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Π.Ν.».
Και συνεχίζει: «H διεθνής πρακτική που ακολουθείται σε προγράμματα EMZ πλοίων περιορίζεται στον εκσυγχρονισμό- αντικατάσταση επιλεγμένων συστημάτων, ώστε αυτά να εξακολουθούν να υποστηρίζονται και να είναι λειτουργικά και αξιόπιστα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της εικοσαετίας. Στην περίπτωση του εκσυγχρονισμού των φρεγατών "S" περί το τέλος του προγράμματος (2009) τα πλοία θα διάγουν το 30ό έτος της ηλικίας τους και θα χαρακτηρίζονται από περιορισμένο υπόλοιπο επιχειρησιακό βίο».

Ο τότε αρχηγός του ΓΕΝ προτείνει εκσυγχρονισμό αξίας 25 δισ. δρχ., δίχως να αλλαχθούν τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των φρεγατών, και καταλήγει ότι: «Επιμένοντας για εκσυγχρονισμό μέσης ζωής των "S" εισπράττεται από το Πολεμικό Ναυτικό ελάχιστη ωφέλεια έναντι μεγάλου κόστους. Για τον λόγο αυτό εκτιμάται ότι τα χρήματα του EMZ θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος ναυπήγησης νέων φρεγατών».

Με τη διαφωνία, λοιπόν, του ΓΕΝ, που στη συνέχεια διεμβολίσθηκε, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε έναν πανάκριβο πλην μάταιο εκσυγχρονισμό. Ποιος ωφελήθηκε;

Έτσι στις 12 Φεβρουαρίου 2003 υπεγράφη η σύμβαση 010B/03 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής 6 φρεγατών (συν 2 option) ύψους 381.578.580 ευρώ με την ελληνική συμμετοχή να ξεπερνά το 11,2% και το 88,8% να περνάει στη γαλλοολλανδική σύμπραξη, καθώς η Thales είχε εξαγοράσει τη Hollandse Signaalapparten.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΕΕΕ;;;   ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΤΕ!!! 
ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΟΨΟΥΝ!!!
ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΑΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ... Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!!!
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΑΔΙΚΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ;;; ΠΟΣΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΑ;;;
ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ε.ΣΥ!!! 
ΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!!
ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!!!

 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
 
 

 Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ    

 ΤΗΛ : 2114003947   

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 - 21:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ